Huismus

Huismus

maandag 31 december 2012

365 dagen Flow kalender 2013

Hoe beter je oudejaarsdag besteden dan met het in elkaar knutselen van de 365 dagen Flow kalender voor 2013. Heb je toch gelijk geen goede voornemens meer nodig?

zondag 9 december 2012

Goedemorgen, ontbijtje is klaar!

Dit was Diepenveen. Waar gaan we volgend jaar terecht komen?

Laat de voorpret maar weer beginnen!

woensdag 21 november 2012

Washington

Even een leesmomentje in een vrij saai maar wel prima tripje. Vandaag schijnt de zon dus daar wil ik natuurlijk even van genieten voor ik weer aan de lange terug reis ga beginnen. Thuis ga ik bij deze temperatuur (zo'n 12 graden) niet gauw in de zon zitten. Waarom eigenlijk niet?

Ga me nu even storten op "dossier slaap" en wie weet of het mij lukt om zo nog even een uiltje te knappen.





zondag 18 november 2012

Nieuw smoothie recept



In de kas bij Den Heyligenberg

Vandaag de 40e verjaardag gevierd van vriendinnetje J. in de kas van Den Heyligenberg. Ik heb mij ernstig laten verleiden tot het eten van allerlei zaken die eigenlijk helemaal niet goed voor mij zijn maar het was wel allemaal vegetarisch, biologische en heerlijk.

Mijn zoektocht op het pad van een voor mij ideaal en gezond voedingspatroon (levensstijl eigenlijk maar ik concentreer mij momenteel grotendeels op voeding) is er niet een zonder hobbels, bobbels en obstakels. Het uitsluitend van bepaalde voedingsstoffen die mij geen goed doen is niet zo makkelijk als het gaat om lekkere dingen zoals bijvoorbeeld kaas maar is nog moeilijker als het gaat om heerlijkheden die vooral in sociale setting worden geserveerd. Denk: slagroom!

Dan heb ik het nog niet eens over mijn pogingen om geheel veganistisch en zo veel mogelijk gluten vrij te eten. Pffffff. Dat is moeilijk als je alles lekker vindt.

Maar wat vooral voor mij een uitdaging is, is mijn intentie om veel meer 'raw' te eten want ik heb naast hooikoorts ook de daaraan gerelateerde voedsel allergieën. Hier gaat het vooral om heerlijke, gezonde, producten die ik niet kan eten zonder directe allergische reactie. O.a. rauwe appel, peer, wortel, selderij, steenvruchten, amandelen en hazelnoten. Recentelijk heb ik ook een hele heftige reactie gehad na het drinken van soja-melk, ik weet niet zeker of dat hiermee te maken heeft of dat het hier ging om een op zichzelf staande allergie.

Soms raak ik behoorlijk gefrustreerd als ik in mijn zoektocht naar recepten en tips het internet en kookboeken afstruin en continue in allerlei recepten dezelfde 'voor mij verboden' ingrediënten tegen kom. Om te lezen hoe heerlijk en gezond het is om appels en wortelen te 'juicen' bijvoorbeeld. Of verhalen lezen, filmpjes en foto's bekijken van super enthousiaste bloggers, die van ernstige ziektes genezen zijn maar nu blakend gezond, vol energie en stralend mooi zijn, terwijl ik mij nu na een half jaar 'keurig' eten nog steeds niet energiek voel, nog regelmatig darmklachten ervaar en alleen maar meer last krijg van voedsel intoleranties en allergieën.

En dan te bedenken dat ik daarvoor al helemaal niet zo'n vreselijk voedingspatroon had. Drinken deed ik überhaupt al nauwelijks, roken ben ik nooit aan begonnen en dierlijke producten gebruik(te) ik wel maar al jaren in steeds mindere mate. Volgens de verhalen zou het 'detoxen' voor mij helemaal niet zo heftig moeten zijn. Tja, wat ik daar nou van moet denken…..

Maar goed, nu wordt het wel een enorme klaagzang en dat is niet de bedoeling want ik voel absoluut dat ik op de goede weg zit en ben dan ook geenszins van plan het op te geven!

Morgen weer een dag die ik ga beginnen met een Green Smoothie; proost!

donderdag 15 maart 2012

Even een update met foto's want ik zit zonder tekst





En zo zijn er al weer drie maanden voorbij. Het is niet dat ik niet op stap geweest ben hoor. Ik heb  de snapshots alleen niet geplaatst, vooral omdat ik niet echt een idee had wat ik erbij wilde schrijven dus vandaar maar even een kleine update met wat foto's en maar kijken wat er gaat komen in 2012