Huismus

Huismus

woensdag 7 december 2011

De nieuwe AH WatHandig

Als ergens een tijdschrift (gratis) verkrijgbaar is dan ben ik er als de kippen bij en als het dan ook nog leuk en 'handig' is word ik daar heel blij van!

Dat wordt weer kerstkaarten versturen!

Verplicht kaarten versturen dit jaar want deze zegels MOEST ik hebben natuurlijk en de agenda kreeg je pas bij 3 vellen dus dat zijn 60 kaarten waar ik een afzender voor moet zoeken ;-)

maandag 7 november 2011

5-11-2011 Cadeautje voor mezelf!

Oh, hoe een heerlijkheid; de nieuwe Flow is er weer!
Wat een bron van inspiratie en gezelligheid :-)
Via Whatsapp samen met vriendinnetje J. opengemaakt en genoten van de mooiheid en het bladeren door dit kakelverse pareltje. Genieten!


4-11-2011 Sushinspiratie!

Even een heerlijk bakje vers gemaakte sushi gehaald voor een snelle snack voor ik weer aan het werk ga. Tijdschriften om mij heen, kopje groene thee bij de hand; even relaxen! Gelijk van de 'gelegenheid' gebruik gemaakt om even in mijn dagboek te schrijven. Het is niet zo dat ik nou hele levensverhalen opschrijf, het zijn meer korte notities over hoe ik mij op dat moment voel, waar ik druk mee ben in mijn hoofd of een idee waar ik later verder over wil nadenken. Soms blijven deze gevoelens, gedachten en ideeën hangen maar net zo vaak schrijf ik ze ook letterlijk van mij af. Als bijvoorbeeld een idee vervolgens nooit meer 'boven' komt dan ga ik er vanuit dat het (voor mij) geen goed idee was. Ideeën zijn sowieso niet meer dan gerecyclede gedachten (ergens gelezen) en pas werkelijk waardevol als je ze kunt omzetten in actie. Vaak is het heel leuk en verrassend om deze notities na een tijdje weer eens terug te lezen. Ik verbaas me er vaak over dat ik 'iets' waar ik op dat moment zo druk mee ben geweest in mijn hoofd, een paar weken later gewoon compleet vergeten ben. Interessant dat die hele gedachtenstroom in je hoofd 'gewoon' gecreëerd wordt door een stukje in je hersenen zo groot als een koffieboon (Jill Bolte Taylor). Tja, je kunt er maar druk mee zijn.....

woensdag 26 oktober 2011

Te vroeg voor erwtensoep?


Lekker een utteldagje thuis op een regenachtige dinsdag en opeens een onbedwingbare zin in erwtensoep. Is het nog te vroeg in het seizoen? Ach, wat kan mij dat schelen! :-)

Pumpin Latte - Hmmmm

Het 'pompoenen' seizoen is aangebroken in Amerika. Persoonlijk heb ik niets met Halloween maar met allerlei lekkernijen met pompoensmaak des te meer. Hier geniet ik van een heerlijke Pumpkin Latte maar ook de Pumpkin Whoopie Pie laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan, al is het alleen al om de geweldige naam! Een foto nemen is niet gelukt; hij was al op.... ;-)

dinsdag 18 oktober 2011

Huismus op pad - de eerste reis


Vandaag neem ik de eerste stap op een voor mij geheel nieuw pad.

Eigenlijk blijf ik het liefst thuis in mijn vertrouwde omgeving maar heel paradoxaal heb ik een leven gecreëerd waarin ik toch zeer regelmatig mijn knusse nestje moet verlaten om de wereld te verkennen. Tijdens deze reizen ben ik altijd op de uitkijk naar iets - een plek, object, smaak, geur - dat mij een thuisgevoel geeft. Het scannen van de wereld op zoek naar dit soort gevoelsmomentjes is voor mij een doel op zich geworden.

Ik ga op pad en kijk en ervaar wat ik leuk, mooi en inspirerend vind, wat mij opvalt , raakt en vooral waar ik blij van word met als uiteindelijke doel; mijn leven creëeren vanuit mijn hart door mij bewust te zijn van datgene wat er voor mij toe doet.